Vai kājai joprojām jātirpst?
Labdien!

3 mēnešus pēc muguras jostas daļas operācijas joprojām ir notirpusi kreisā kāja. Sakiet, lūdzu, vai tā tam jābūt? Vai vēl par ātru gaidīt, lai kāja būtu pilnībā jūtama? Paldies
Atbild:
"Arho medicīnas serviss", "Arho medicīnas serviss", SIA
Labdien!

Ņemot vērā to, ka pagājuši jau 3 mēneši kopš operācijas, šajā gadījumā būtu nepieciešamība vērsties pie ārstējošā ārsta, kurš veica attiecīgo operāciju.

Ar cieņu,
Arho medicīnas servisa fizioterapiete
Elīna Āboltiņa

Fizioterapija

Kādas ir procedūras pret muguras sāpēm?
Labdien!


Pastāvīgi sāp mugura.

Apraksts no Radiologa - torakala skolioze, kifoze. VTh5-Th12 disku deformācija , margināli osteofiti, samazināts augstums. Th1-12 spondiloartrozes.

Slēdziens - Krutsu daļas mugurkaula deformējošā spondiloze, skolioze, kifoze.

Esmu bijis pie neirologa, ārsts izrakstīja injekcijas Olfen un B grupas vitamīnus.

Tāpat esmu bijis arī uz fizioterapijas un slinga terapiju, pagāja 2 mēneši, un sāpes atgriezās.

Fizioterapeits izrakstīja vingrojumus mugurai. Taisu jau mēnesi, nekas labāk nepaliek. Atkal dzeru pretsāpju zāles. Kā dzīvot tālāk? Varbūt ir vēl kādas procedūras, kas varētu palīdzēt?
Atbild:
Marija Svikle, Svikle M., sertificēta fizioterapeite
Labdien!

Aicinu vēlreiz apmēklēt fizioterapeitu, lai iemāca Jums pareizu stāju, piemēklē vingrojumus, kas var gan atvieglot sāpes, gan stiprināt muguras un vēdera dziļo muskulatūru. Ir ļoti svarīgi izpildīt vingrojumus pareizi un iemācīties kontrolēt savu ķermeni. Vingrojumi jāizpilda regulāri. Pie muguras sāpēm vēl var līdzēt teipošana. Ja sāpes turpinās, var pamēģināt procedūras no fizikālas terapijas, tās jums ieteiktu rehabilitologs vai fizikālas medicīnas ārsts.

Ar cieņu,
Fizioterapeite Marija Svikle

Fizioterapija

Vai ar gūžu deformāciju drīkst nūjot?
Labdien!

Man rentgenā tika konstatēta abu gūžu deformācija sākuma stadijā un arī spondilofīti. Bija stipras sāpes, bet, lietojot tabletes MOVALIS, sāpes rimās. Tomēr pa retam, ja straujāk pagriežot, parādās duršanas sajūta. Vai drīkstu nūjot? Man drīz būs 54 gadi.
Atbild:
Marija Svikle, Svikle M., sertificēta fizioterapeite
Labdien!

Būtu vērts apmeklēt fizioterapeitu, lai iemācītos pareizi nūjot, ka arī lai apgūtu vingrojumus, kas ir paredzēti jūsu gadījumā. Ja pēc nūjošanas nodarbībām sāpes gūžas locītavās nepastiprinās, tad droši var turpināt!

Fizioterapija

Kādas pārbaudes veikt?
Labdien!

Esmu 15 gadus jauna.

Man bieži ir slikta dūša, parādās sajūta, ka kāds iedurtu ar nazi dažādās ķermeņa daļās - kaklā( kaut kur vairogdzeidzera apvidū), vēderā, mugurā, sirdī utt., sāp galva, ir jušanas traucējumi, sāp kakls, rīšanas traucējumi, palielināts vairogdziedzeris, pilnuma sajūta krūšu apvidū, nedaudz apgrūtināta elpošana, vājums (tad, kad nedaudz vairāk pakustos nekā parasti, tad ir sajūta it kā būtu noskrējusi maratonu, neatkarīgi no gulēšanas ilguma, pēc pamošanās jūtos nogurusi), mazinājusies ēstgriba un sajūta, ka organisms nemaz to "neprasa", jau gadu ir nepārtrauktas iesnas un uztūkums degunā, sajūta, ka kakls ir aizsērējis un ir nelielas balss izmaiņas, nesen parādijās arī sāpes ceļu locītavās.

Vēlos uzzināt, kādi varētu būt simptomu iemesli? Cik nopietni tas varētu būt? Vai ir ir iemesls domāt, ka man ir audzējs vai kādas citas nopietnas saslimšanas? Kā rīkoties un kādas pārbaudes veikt?
Atbild:
Anda Kariņa, Kariņas A. ģimenes ārsta prakse
Sveiki!

Jāsāk ar ģimenes ārsta vizīti un asinsanalīzēm. Iespējams, ir kāda respiratora alerģija, kas rada saturu aizdegunē. Varbūt, ka pie noguruma vainīga anēmija, ko redzēs analīzēs. Ārsts droši vien pārbaudīs arī citu orgānu darbību - vairogdziedzera hormonus, aknu un nieru funkcijas rādītājus, glikozes līmeni utt.

Diemžēl no rakstītā simptomu saraksta nav iespējams noteikt diagnozi. Tā kā Jums ir tikai 15 gadu, vēzis noteikti nav pirmā diagnoze iespējamo vainu sarakstā.


Vai krustnagliņas var izraisīt spontāno abortu?
Labdien!

Vai ir iespējams, ka 8.grūtniecības nedēļā spontāno abortu varēja izraistīt krustnagliņu eļļa?

Ļoti sāpēja gudrības zobs, tāpēc meklēju tautas metodes sāpju mazināšanai. Šim nolūkam lietoju krustnagliņu eļļu.

Redzēju raidījumu, kur dzemdību paātrināšanai tika dzerts kokteilis, kura sastāvā ir krustnagliņas. Tāpēc arī šāds jautājums - vai tas varētu būt bijis spontānā aborta iemesls?

Atbild:
Gita Ruttasa, "Klīnika Piramīda", SIA
Labdien!

Tam nevajadzētu būt par iemeslu spontānam abortam. Ņemot vērā, ka visticamāk lietojāt to mazos daudzumos.

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kādi varētu būt smērēšanās iemesli?
Sveiki!

4 dienas atpakaļ beidzās mēnešreizes, taču šodien ir tāda kā smērēšanās un sāpes lejasdaļā. Kādi varētu būt iemesli? Esmu pārbijusies.
Atbild:
Elīna Jansone, "JV Klīnika", SIA
Labdien!

Uz šo jautājumu varētu atbildēt tikai tad, ja es zinātu Jūsu vecumu, menstruālā cikla īpatnības, bijušās grūtniecības, to iznākumus. Svarīgi arī izmeklēšanas dati, kurus iegūst sonoskopiski vai arī iztaustot, tādēļ, lai atbilde būtu tuvu īstenībai - Jums jāapmeklē ārstu- ginekologu, ko var izdarīt ar JV klīnikā.



Ar cieņu,
SIA " JV klīnika"
galvenais ginekologs
Dr. Juris Vītols

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai no Flixonanse var būt bezmiegs?
Labdien.

Ārstēju vidusauss iekaisumu un ārsts nozīmēja flixonase 4x dienā, ko lietoju jau 2 nedēļas. Auss joprojām ir ciet.

Jau otro nakti aizmiegu tikai uz 2 stundām. Flixonase aprakstā ir minĕta blakusparādība -miega traucĕjumi.

Vai bezmiegs var būt no flixonase lietošanas?

Vai ir kāds cits degunā pùšamais līdzeklis, ar ko ārstĕt vidusauss iekaisumu?

P.S.antibiotiku kursu izdzēru.
Atbild:
Ilze Paegle, "Inta", SIA, Aptieka
Labdien!

Ar šīm zālēm simptomātiski ārstē alerģisku rinītu, kura cēlonis ir siena drudzis vai citi gaisā esoši alergēni (piemēram, putekļu ērcītes, pelējuma sporas vai dzīvnieku blaugznas).

Ieteicamā deva ir divas aerosola izsmidzinājuma devas katrā nāsī vienu reizi dienā, vēlams no rīta. Smagu simptomu gadījumā var būt nepieciešamas divas aerosola izsmidzinājuma devas katrā nāsī divas reizes dienā, taču tikai īslaicīgi. Kad simptomi tiek kontrolēti, var lietot uzturošo devu - vienu aerosola izsmidzinājuma devu katrā nāsī vienu reizi dienā. Ja simptomi atjaunojas, devu var atkal palielināt. Jālieto mazākā deva, ar kādu tiek saglabāta efektīva simptomu kontrole.

Maksimālā dienas deva nedrīkst pārsniegt četras aerosola devas katrā nāsī.

Tātad Jūs ilgstosi lietojat maksimālo devu.

Lietojot, īpaši lielā devā un ilglaicīgi, iespējami miega traucējumi.

Jums nepieciešams atkārtoti konsultēties ar ārstu.

Medikamentu tirdzniecība, aptiekas

Kādas ir metodes dzirdes korekcijai?
Labdien!

Man ir 63 gadi. Pēdējā laikā ievērojami pasliktinājusies dzirde. Kādas ir metodes dzirdes korekcijai? Vai tiešām vajadzētu nēsāt dzirdes aparātu?
Atbild:
"Labākas dzirdes centrs", "Labākas dzirdes centrs", SIA
Labdien.
Paldies par Jūsu e-pastu.

Tā kā dzirdes izmaiņas katram cilvēkam ir individuālas, kādas dzirdes korekcijas metodes būs piemērotas tieši Jums, varēs pateikt tikai dzirdes speciālists, pēc dzirdes konsultācijas.

Konsultācijas laikā dzirdes speciālists:
1. Ar videootoskopu tiks pārbaudītas Jūsu ausis, vai nav iekaisumu, citu saslimšanu.
2. Veiks dzirdes diagnostiku.
3. Pēc izmeklējumu veikšanas, speciālists Jums pastāstīs, kāds ir ausu un dzirdes stāvoklis un sniegs tālākas rekomendācijas.

Ja Jums rodas jautājumi, droši rakstiet!



Vai jāsatraucas, ka zīdainim diagnosticēta cista?
Labdien!

Manai 8 mēnešus vecajai meitai ārsti noteica epidermālo cistu galvā. Arī uz pierītes ir izveidojies bumbulītis. Esot jāgaida līdz gadiņam, lai veiktu anastēzijā analīzes un noskaidrotu, kas tieši tas ir. Vai par šādu cistu satraukties? Vai nav citu iespēju, kā noskaidrot nekaitīga vai bīstana cista? Satraukums milzīgs... Tagad 4 mēneši jāgaida. Vai ir iespēja, ka cistas uzsūcas?
Atbild:
Ivars Strazds, Strazda I. ārsta pediatra privātprakse
Labdien!

Satraukumam nav pamata, nekas slikts tas nav, varat gaidīt bez bailēm. Teorētiski šīs cistas var uzsūkties, bet uz to īpaši nevajadzētu cerēt!

Cieņā, Dr. I.Strazds.

Pediatrija / bērnu veselība

Ko nozīmē "neskaidrs perēklis galvas smadzenēs"?
Labdien!

Ko nozīmē "neskaidrs perēklis galvas smadzenēs"?

Paldies
Atbild:
Sandra Vestermane (ārste-neiroloģe), Vestermanes S. ārsta neirologa prakse
Labdien!

Tas nozīmē, ka ar konkrēto izmeklējuma metodi nevar precīzi pateikt, kas tas ir. Iespējams, būs vajadzīgi papildu izmeklējumi, bet to var pateikt tikai pēc pilna slēdziena un iepazīšanās ar pacientu personīgi.

Neiroloģija / nervu sistēmas saslimšanas